Tabăra de echipare „Dincolo de Frontiere”, Spania

„Tineri din Spania, Italia, Germania și România au participat la finalul lunii mai la a noua ediție a taberei Dincolo de Frontiere, cu tema Surprinde lumea. Mulțumim pastorului Alin Cadar de la biserica Alfa și Omega Lleida, pentru mesajul adus acestei generații, și pastorului Iacob Nicolae care ne-a slujit în această tabără. Ne-am bucurat împreună de momente binecuvântate în laudă, închinare, mărturii și deprinderi practice pe care să le integrăm ca parte a vieții noastre, cu scopul de a împlini mandatul Marii Trimiteri în contextul nostru, în care neamurile – grupurile etnice neatinse cu Evanghelia – trăiesc în comunitățile în care noi, cei din diaspora, ne desfășurăm activitățile. Un lucru încurajator pentru Europa de Vest este faptul că în bisericile locale se poate vedea cum se ridică o generație lansată în echipare eficientă, pentru a surprinde lumea din jur cu mesajul Evangheliei.” (Cornel Lupean, lider biserica Hebrón, Parets)

„Această tabără va rămâne întodeauna imprimată în inima mea. Am învățat cum să evanghelizăm într-un mod eficient, fără să fim insistenți. Am învățat cât de important este să nu vedem oamenii din jurul nostru ca pe niște proiecte, ci ca persoane cărora să le împărtășim iubirea adevărată a Tatălui nostru, lăsând ca lucrurile să decurgă la timpul potrivit. Am simțit din primele momente că această tabără a fost organizată cu atenție de o echipă care este la dispoziția și călăuzirea Domnului. Pe parcursul zilelor s-a văzut cum fiecare dintre ei a fost o binecuvântare pentru noi. A fost o tabără dinamică, dar în același timp focalizată! Am avut timp să ascultăm, să ne împărtășim gândurile în grupuri mici, am avut ocazia să creem o conexiune între noi. Închei mărturisind faptul că, atât mie personal cât și multor altora, Dumnezeu a răspuns în acele patru zile la multe frământări și întrebări pe care le-am avut. Am putut să ne întoarcem acasă nu doar cu răspunsuri ci și cu provocări reale prin care, într-un mod autentic și eficient, să putem în micul nostru început să contribuim la lărgirea Împărăției lui Dumnezeu! Mă rog ca Domnul Isus să călăuzească în continuare echipa de organizare, să îi binecuvânteze și să le ofere idei și înțelepciune în a organiza tot mai multe evenimente prin care Domnul Isus să deschidă ochii și să atingă inimile generaței noastre!” (Miriam Moraru, Piacenza, Italia)

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru privilegiul de a investi în lucrarea Lui și pentru acest Kairos al nostru în Europa de Vest. Mulțumim celor din echipă pentru rolurile pe care le împlinesc în lucrarea măreață a lui Dumnezeu, în favoarea grupurilor etnice neatinse cu Evanghelia din jurul nostru.” (Ștefan și Ioana Balic)