Tabăra de misiune Someșu Rece

În perioada 9-14 iulie, la Siloam Camp (Complex Turistic Puiu), Someșu Rece, județul Cluj a avut loc prima tabără de misiune din 2022. Tabăra de misiune este o experiență transformatoare, o lărgire a orizonturilor și o aprofundare a învățăturilor biblice și a credinței creștine trăite.

La tabără, au participat 58 de tineri, care au avut posibilitatea să parcurgă cursul Kairos și să interacționeze cu misionari întorși de pe câmpul de misiune. Majoritatea dintre ei nu au avut ocazia până la tabără să intre în contact cu lucrarea de misiune externă și să descopere viziunea lui Dumnezeu de a mântui oameni din orice popor, orice neam, orice limbă, până la marginile pământului.

Fiecare dimineață începea la ora 7:45 cu rugăciune pentru popoarele la care Evanghelia încă nu a ajuns, iar după micul dejun, se continua cu parcurgerea cursului Kairos, devoționalele și rugăciune pentru cei care fac parte din religiile majoritare din lume. După prânz fiecare participant trebuia să parcurgă cursul Kairos individual, citind lecțiile predate în ziua respectivă, apoi se făceau aplicații din cadrul cursului, cât și activități sportive. Fiecare seară a fost presărată de cântări, mesaje despre misiune, mărturii misionare, rugăciune și timp pentru întrebări și răspunsuri. Programul de seară se finaliza la 21:30 însă mulți dintre tineri continuau închinarea în cântare și rugăciune.

Câteva momente deosebite au fost imnul taberei, părtășia din jurul focului de tabără, drumeția, cuvântul și exemplele oferite de pastor Gheorghe Rițișan, președintele Agenției Penticostale de Misiune Externă, mărturiile misionare (din Nepal, Bangladesh, Irak, Egipt, India, Grecia, Europa de Vest) și toate aplicațiile din cadrul cursului Kairos care vor rămâne nescrise pentru a păstra surpriza pentru participanții la următoarele tabere.

O scurtă mărturie care ne cheamă la acțiune din partea unuia dintre slujitorii în Asia:

„De când am venit în țară și am mers cu familia să vizităm biserici pentru a le aduce mărturii de pe câmpul de misiune, de multe ori realitatea de care m-am lovit a fost faptul că în unele biserici duhul rugăciunii s-a răcit, oamenii au devenit plictisiți de Dumnezeu și lucrare, nepăsători atât față de lucrarea internă, cât și de cea externă și m-am întrebat: „merită să-mi pun în pericol viața și familia pentru a duce Evanghelia într-o țară periculoasă în care nevoia e așa mare, când bisericile de acasă nu se roagă pentru lucrarea Domnului internă și externă?” Apoi, cu durere pentru starea fraților mei m-am gândit, totuși Dumnezeul meu este un Dumnezeu Atotputernic, El poate aduce trezire în Biserica din România, El poate aprinde mucul care fumegă și poate să pună pasiune pentru lucrarea Sa în inimile fraților.”

Fratele Rițișan ne-a îndemnat să ieșim din pustie, care este un loc al obișnuinței, al pribegiei în cercuri, un loc al complacerii și al lipsei de activitate. Așa cum Dumnezeu a chemat poporul Israel să iasă din pustie după 40 de ani de pribegie și să treacă în Canaan să cucerească țara, tot așa El cheamă Biserica actuală să iasă din pustie, dintre zidurile bisericii și obișnuința programelor, ca să cucerească națiunile pentru Împărăția Lui. Mesajul s-a finalizat cu prezentarea misionarilor și a modului de lucru a APME și două exemple cu privire la distribuirea resurselor umane și financiare spre misiunea externă, în mod special misiunea către popoarele neatinse, care reflectă prioritățile actuale ale Bisericii și pot fi regăsite mai jos.

Imnul taberei a provocat tineretul să vadă prin ochii lui Dumnezeu situația actuală a lumii nemântuite, dar și a celor care au mântuirea dar nu au înțeles că Dumnezeu ne cheamă pe toți să fim parte la Marele Seceriș. Vă lăsăm mai jos prima parte a cântării și fie ca Dumnezeu să vă provoace și pe voi cei care citiți să vă implicați mai mult în rugăciune, în post, cu resursele voastre financiare sau chiar mergând și ducând Vestea Bună în locul în care vă aflați și peste granițele țării.

Ridică-ți azi privirea

Nu vezi ogoru-ntins?

Holdele sunt coapte

E timp de seceriș!

 

Dar oare vezi câți lucrători sunt

cât de grea este munca lor?

Și oare vezi și câte spice

Au rămas neatinse-n ogor?

 

Chemarea-i și pentru tine

Nu e timp de pierdut nicicum!

Cu tot ce ai cu tot ce ești

Pe altar viața azi să îți pui

Te adu ca dar Domnului!

Amin!