Ziua 11 – Populația Tigray din Etiopia

Informații:

Amina este fericită de fiecare dată când este sunată la telefon de către fiii ei gemeni din îndepărtata capitală Addis Abeba. O perioadă îndelungată nu a avut niciun contact cu ei. În timpul războiului care a durat doi ani, casa ei din provincia Tigray, în nordul Etiopiei, a fost izolată de lumea exterioară, fără nici o posibilitate de a comunica. Războiul dintre guvernul provincial și armata etiopiană a costat viața a mai bine de jumătate de milion de oameni și a afectat puternic regiunea Tigray.

Când Amina și-a dat seama că războiul era pe cale să izbucnească, și-a trimis fiii în capitală. Aceștia au reușit să ajungă cu bine acolo și au fost în siguranță. Amina a trecut prin multe crize în viața ei. S-a născut musulmană și s-a căsătorit de tânără cu un bărbat mai în vârstă. Când i s-a dat o Biblie, a început să o citească în secret. Soțul ei a aflat, a renegat-o pe Amina și pe fiii ei și a divorțat de ea. De atunci Amina a fost o credincioasă curajoasă în Hristos care își împărtășește credința cu oricine vrea să asculte. Din această cauză ea s-a confruntat cu multă ostilitate și persecuție, dar a condus, de asemenea, mulți oameni la Domnul Isus. Amina spune: „Drumul meu a fost dificil iar a fi ucenic al lui Isus mi-a adus multă suferință. Dar Dumnezeu este credincios! El mi-a încredințat această sarcină: am harul să împărtășesc Evanghelia cu musulmanii.”

Creștinii ortodocși reprezintă cea mai mare parte a populației din Tigray. Cu toate acestea, în estul provinciei, unde locuiește Amina, există mulți musulmani (aproximativ 5-10% din întreaga populație din Tigray). Din punct de vedere istoric, zona a fost poarta de intrare a Islamului în regiune și în Africa în general. În aceste locuri, credincioșii și bisericile evanghelice reprezintă o minoritate infimă.

Motive de rugăciune:

  • Pentru ca pacea să se instaleze și să se găsească o soluție viabilă la conflictul din Etiopia.
  • Pentru ca biserica din Tigray să crească, iar credincioșii să împărtășească cu îndrăzneală credința lor în Isus.
  • Pentru ca femei ca Amina să fie modele pentru alți credincioși.