Conlucrători cu Dumnezeu – Cursul Kairos în context transcultural

La inițiativa Bisericii Maranata din Bristol, păstorită de fratele David Chelba, a avut loc o călătorie transculturală în „inima” Africii (Uganda), la care a participat un grup de 30 de persoane, majoritatea din Biserica Maranata Bristol. În prima parte a călătoriei participanții au descoperit, la baza de misiune din Entebbe – prin cursul Kairos (facilitat de o parte a echipei Simply Mobilizing Spania), misiunea lui Dumnezeu pentru Biserica Sa, iar în cea de-a doua parte au experimentat în mod practic misiunea în tribul Batwa.

A face un curs Kairos într-un context transcultural este o oportunitate unică. Privirea de ansamblu asupra Scripturii și înțelegerea profundă a inimii lui Dumnezeu pe care o oferă cursul Kairos se îmbină într-un mod special cu experiența de pe câmpul de misiune. În această călătorie s-a putut vedea cum, pe măsură ce se înțelegea dorința și prioritatea lui Dumnezeu ca Evanghelia să ajungă la toate neamurile, barierele culturale erau date la o parte. Inimile noastre au fost modelate de Dumnezeu pentru a avea sensibilitatea necesară de a identifica aspectele culturale și a nu le mai considera o barieră pentru vestirea Evangheliei. Așa că, pe când am vizitat bisericile din tribul Batwa, am putut să ne închinăm împreună cu ei, experimentând pentru câteva momente imaginea pe care Dumnezeu o revelează lui Ioan în Apocalipsa, atunci când oameni de diferite etnii, limbi și culturi îl vor lăuda pe Dumnezeu împreună.

De asemenea, cursul Kairos ne-a conștientizat de responsabilitatea și potențialul pe care biserica română din diaspora îl are în ceea ce privește împlinirea mandatului lui Dumnezeu de a duce Evanghelia la toate etniile. Nu doar implicându-se în misiunea externă, dar și înțelegând că avem un rol important în evanghelizarea neamurilor pe care Dumnezeu le-a pus în mijlocul nostru.

Echipa Simply Mobilizing Spania