Ziua 30 – Poporul Maur din Mauritania

Informații:

Mauritania este o republică islamică din Africa de Vest și este în principal o țară deșertică - în mare parte caldă, uscată și vântoasă. Este aproximativ de mărimea Franței și a Spaniei combinate, dar cu un număr de numai 4,3 milioane de locuitori. Mauritania are o populație diversă din punct de vedere etnic, dar două grupuri sunt dominante: Bidhan, sau „maurii albi”, care reprezintă 30% din populație, și Haratin, sau „maurii negri”, care alcătuiesc 40% din populație. Ambele grupuri sunt ele însele o combinație a influențelor culturale arabe și berbere. Sunt aproape în totalitate musulmani.
Majoritatea familiilor mauriene erau încă nomade cu doar două sau trei generații în urmă. Dar secetele prelungite au forțat peste un milion de oameni să se mute în capitala, Nouakchott, și să devină mai implicați în comerț.
Statutul femeilor mauriene este într-o oarecare măsură diferit de alte societăți din regiune. Un exemplu remarcabil este un gen de poezie scrisă exclusiv a femeilor numit „tebra”, care este compus și recitat de femei în fața unei audiențe exclusiv feminine.
Cu toate acestea, maurienii mai au și o tradiție de a vedea obezitatea în rândul femeilor ca un simbol de statut, promovând ideea că un bărbat cu o soție slabă cel mai probabil nu își permite să o hrănească. Aceasta a dus la practici periculoase de îmbuibare, uneori chiar prin forță, cu scopul de a atrage un soț bogat. Alte greutăți cu care se confruntă femeile mauriene includ practicile de mutilare genitală feminină și căsătoria copiilor. - Ambele, făcute cu scopul de a face fetele mai atrăgătoare pentru bărbați în speranța de a obține securitate financiară prin căsătorie.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru ca femeile mauriene să înțeleagă dragostea pe care Dumnezeu o are pentru ele și valoarea lor în Împărăția Sa.
  • Rugați-vă ca dragostea și mântuirea lui Dumnezeu să fie revelate întregului popor al Mauritaniei.
  • Rugați-vă pentru ca triburile din Mauritania să găsească în Hristos împlinirea promisiunilor Sale de pace și mântuire.