Domnul are ultimul cuvânt în mântuirea oamenilor

Palko* și Elisa* slujesc într-o țară din Orientul Mijlociu.

Prin orice circumstanță pe care Domnul o scoate în față, Palko încearcă să împărtășeacă Evanghelia oamenilor cu care intră în contact așa cum avem prezentată prin mărturia de mai jos.
În centrul orașului unde locuim se află o piață foarte mare și aglomerată, unde zilnic se vând și se cumpără diferite lucruri.
Într-o zi am mers să cumpăr un furtun pentru udat în grădină. Doi tineri care vindeau la un magazin au intrat în discuție cu mine. În special unul dintre ei pe nume Mohamed, care era religios și știa bine limba arabă, a fost interesat să discutăm pe subiectul religiei. M-a invitat să iau loc și am discutat pentru aproximativ o oră. Domnul mi-a deschis o ușă să-i vestesc Evanghelia pe scurt și să-i dau să citească anumite versete din Scriptură de pe telefon (mi-a mărturisit că a fost prima dată când a citit din Evanghelie). Totuși, cam la tot ce a auzit a fost foarte reținut și a încercat să combată folosindu-se de Coran și de învățătura islamică. La sfârșitul discuției l-am întrebat dacă ar dori cu altă ocazie să-i aduc un Injil (Evanghelia) în arabă. A spus categoric că nu dorește acest lucru, iar refuzul său m-a întristat destul de mult, deși totuși m-am bucurat pentru că Domnul a deschis această ușă ca un suflet să audă pentru prima dată Evanghelia.

La aproximativ o lună după această întâmplare am venit în vizită în România. La o biserică am povestit această experiență și am spus că dacă nu e spre mântuirea acestui suflet faptul că a auzit Evanghelia, atunci va fi pentru judecata sa. La timpul de rugăciune care a urmat, prin prorocie Domnul m-a învățat o lecție pe care trebuie să nu o uit niciodată.

Iată ce mi-a vorbit:„În ce privește acest tânăr, să nu spui că e spre judecată, deoarece cuvântul pe care l-a auzit, acum produce tulburare în interiorul său și la momentul potrivit Eu, Domnul, voi trimite un alt sol al Meu care îi va vesti Evanghelia și acest tânăr va fi mântuit.”

Domnul are ultimul cuvânt în mântuirea oamenilor. Noi trebuie să urmăm călăuzirea Sa, să vestim Evanghelia prin Duhul Sfânt și să semănăm sămânța. Apoi El lucrează în Atotputernicia și Suveranitatea Sa la mântuirea celor pierduți, în modurile în care El găsește cu cale, la timpul potrivit, chiar și în dreptul persoanelor care nouă, din perspectivă omenească, ni s-ar părea cel mai greu de recuperat.

„Din El prin El și pentru El sunt toate lucrurile.  A Lui să fie slava în veci! Amin”Romani 11:36

*numele sunt schimbate din motive de securitate

Sursa foto: Unsplash