Evanghelizare cu ajutorul medical

Începând cu 13 martie 2021, în Antananarivo, capitala Madagascarului, s-a dat startul unei serii de patru evanghelizări cu ajutor medical, printre oamenii străzii, femei din rețelele de prostituție, cât și printre oamenii extrem de săraci. Inițial, echipa trebuia să aibă și doi medici, însă datorită unor situații neprevăzute, aceștia n-au putut participa, și în echipă a rămas doar Ioana și încă o soră, Dr. Honorine.

Prima zi de evanghelizare cu ajutor medical a început de dimineață și s-a încheiat târziu. O zi în care echipa n-a avut timp să bea apă sau să se odihnească 5 minute, însă a fost o zi minunată! 

Evanghelizarea de sâmbătă a fost dedicată în mod special femeilor, motiv pentru care au fost invitate multe femei care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Orice femeie a fost binevenită, în limita energiei și a puterii echipei medicale de a le primi și trata, cât și în funcție de limita de medicamente avute. Ne așteptam la aproximativ 150 de femei, dar din cauză că în capitală a crescut din nou numărul de infecții cu covid, au fost 84 de femei și copii care au primit ajutor medical prin acest cort. De asemenea, într-o altă clinică mobilă, o ambulanță, Dr. Fils și Malala au oferit ajutor medical la alte zeci de femei. Numărul celor care au auzit Evanghelia, fără a beneficia de ajutor medical, fiind mult mai mare. Ne rugăm ca Dumnezeu să aducă vindecare deplină trupului lor, iar sufletul lor să fie salvat! Dumnezeu să le binecuvânteze, iar mesajul Evangheliei rostit să le schimbe inimile!

Din nefericire, următorul eveniment, care urma să aibă loc în data de 27 martie a fost anulat datorită decretului prezidențial dat în 20 martie, ca urmare a apariției unei tulpine noi de covid în Africa de Sud, care este mult mai transmisibilă! Întâlnirile de peste 200 de persoane sunt interzise. Sperăm ca să nu fie nevoie să anulăm toate evenimentele programate. Noi suntem pregătiți, ne dorim să ajutăm și ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea putere să mărturisim credința cât mai multor suflete!

Șaitiș Ioana, misionară APME în Madagascar alături de soțul Marcel și cei patru copii

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.