Vești din vestul Africii

Betuel & Bianca, împreună cu Miriami & Liam, sunt trimiși pe câmpul de misiune de Biserica Penticostală Salem din Marghita, județul Bihor și, prin harul Domnului, slujesc ca misionari de opt ani. După o slujire de șapte ani în Macedonia, în decembrie 2018 au început slujirea într-un context total diferit, dar cu același scop – lărgirea Împărăției lui Dumnezeu – într-o țară din vestul Africii. Slujirea lor constă în evanghelizarea și ucenicizarea localnicilor și implicare în educație creștină.

,,Cel care încearcă singur să ajungă la împlinire în viață își va cheltui viața în van, distrugându-și-o, dar cel care își va cheltui viața pentru Mine, chiar până la moarte, va ajunge la adevărata împlinire a vieții.” (Matei 10:39 –  Noul Testament, publicat de IBS)

Acest verset este o adevărată motivație pentru credincioși, o încurajare de a urmări în viață scopul pentru care am fost creați, și anume să ne cheltuim viața pentru Domnul.

Suntem în vestul Africii de un an și patru luni, într-un context complet diferit de cel în care am slujit în cei șapte ani precedenți și am văzut în mod miraculos cum Domnul ne-a dat har pentru a ne putea adapta. Chiar și atunci când am experimentat malarie sau virusuri noi, când ne-am simțit copleșiți de contextul cultural sau când căldura de peste 40 de grade Celsius ni se părea insuportabilă, Domnul a fost mereu tăria noastră, un ajutor ce nu lipsește niciodată în nevoi. Scriem toate acestea pentru a sublinia că tot ceea ce facem și suntem este susținut de Cristos și nu am putea sluji prin propria putere.

Slujim în diferite lucrări, după cum ne-a călăuzit Domnul, iar în întreaga slujire scopul este ca localnicii să-L cunoască pe Domnul. Una dintre lucrări este slujirea copiilor cu dizabilități și a familiilor lor. Lucrarea s-a născut la chemarea pe care a primit-o Hadiza (o soră localnică), care adesea vedea copii cu dizabilități marginalizați și neîngrijiți. Duhul Domnului mereu îi amintea că slujind celor mai neînsemnați, slujim Domnului.

Anul trecut, locul în care lucra Hadiza s-a închis și a înțeles că este ușa deschisă pentru a sluji acestor micuți. A început prin credință această lucrare și a cerut părinților să îi aducă pe copii acasă la ea pentru a se îngriji de nevoile lor. Sora Hadiza ne-a invitat să facem parte din această lucrare și suntem cu adevărat binecuvântați să vedem cum Domnul transformă viața acestor copii și a familiilor lor. Uneori ne simțim copleșiți de situația în care trăiesc acești oameni, sărăcia spirituală și materială este o povară care apasă greu pe umerii lor, însă știm că Domnul ne-a trimis să le aducem Vestea Bună care schimbă vieți.

Transformarea din acești copii este atât de clară încât părinții mereu ne întreabă de ce facem asta, iar răspunsul este evident, Cristos ne învață ce e slujirea. De curând am organizat un picnic pentru copii și bucuria de a se juca în iarbă a fost mare (unii dintre ei nu mai pășiseră niciodată pe iarbă, țara în care slujim fiind deșertică).

Aceste cuvinte redau doar o fărâmă din lucrările minunate pe care Domnul le face în vestul Africii.  Vă încurajăm să ne contactați, dacă doriți să fiți întăriți prin mai multe mărturii (betuel.bianca@gmail.com).