Grupul etnic: Santal

STARE: minim atinși cu Evanghelia

LIMBA: bengali

Biblia: tradusă complet

Evanghelici: procent necunoscut

Descriere:

Poporul Santal este considerat cel mai mare popor tribal din India; o parte însă trăiește în Bangladesh și în Nepal. În principal, oamenii aceștia depind de agricultură pentru a supraviețui, și încearcă adesea să-și suplinească venitul prin împletirea coșurilor, vânătoare și culesul fructelor/plantelor sălbatice. Atât bărbații cât și femeile lucrează pentru a aduce acasă venituri adecvate pentru familiile lor. Majoritatea oamenilor locuiesc în sate grupate sau alcătuite dintr-o singură stradă.

Crezuri, nevoi:

Oamenii din tribul Santal au încercat mereu să-și păstreze identitatea, credințele și valorile separate de ceilalți din afară. În mare parte ei sunt hinduși, dar mulți adoptă și practici folclorice. Zeul lor suprem este zeul soarelui. Cred cu fermitate într-un creator atotputernic și în "mama natură". În locurile în care Evanghelia a fost predicată acestui trib, ascultătorii au primit-o foarte repede, odată ce consiliul satului a fost de acord. Aceste triburi prețioase sunt gata de seceriș; au doar nevoie de oameni care să le arate calea către adevăratul Dumnezeu!

Localizare:

Motive de rugăciune:

  • Să ne rugăm ca Domnul să cheme oameni dispuși să meargă în Bangladesh și India și să-L vestească pe Hristos acestor triburi.
  • Să ne rugăm ca Dumnezeu să aşeze dorinţa de rugăciune pentru acest grup etnic în inima a cât mai multor credincioşi.
  • Să cerem ca Domnul să ridice o Biserică triumfătoare în tribul Santal, pentru slava Numelui Său!

Sursă: https://joshuaproject.net/people_groups/14743/BG