Grupul etnic: Tadjici

man in black and white plaid button up shirt wearing brown hat

STARE: neatinși cu Evanghelia

LIMBA: dari

Biblia: tradusă complet

EVANGHELICI: 0,01%

Descriere:

În Afganistan se găsește cea mai mare proporție a poporului tadjic aflat în afara zonei lor de baștină din nordul Tadjikistanului. Acești oameni sunt descendenți ai popoarelor persane, fiind unul dintre cele mai vechi grupuri etnice din Asia centrală ce au supraviețuit până azi. La origine au avut o structură tribală foarte strictă, dar în timp au abandonat-o. Totuși, au ținut îndeaproape la tradițiile moștenite din vechime. Una din aceste tradiții este cea a ospitalității - este considerată o onoare să aibă oaspeți și să le servească o masă bogată.

Crezuri, nevoi:

Poporul tadjic a fost convertit forțat la islam în secolul al șaptelea, și de atunci a rămas aproape în totalitate musulman. Credința pătrunde în fiecare aspect al vieții lor, și au ritualuri legate de naștere, pubertate, căsătorie, moarte, etc. De asemenea, este larg răspândit și animismul între ei, oamenii închinându-se la spirite și folosind amulete și farmece.

Localizare:

Motive de rugăciune:

  • Să ne rugăm ca Dumnezeu să readucă pace și stabilitate în Afganistan.
  • Să ne rugăm ca Domnul să cheme creștini vorbitori de limba dari, care să meargă la poporul tadjic și să le spună despre Evanghelie.
  • Să ne rugăm pentru plantarea unor biserici puternice în mijlocul acestui grup etnic.

Sursă: https://joshuaproject.net/people_groups/14372/AF