Grupul etnic: Tipera

Woman in Black Leather Jacket Standing in Green Plants

STARE: neatinși cu Evanghelia

LIMBA: kok borok

Biblia: tradusă complet

EVANGHELICI: procent necunoscut

Descriere:

Poporul Tipera este împărțit geografic între India și Bangladesh. Principala lor sursă de venit este agricultura. Ei trăiesc de obicei în sate mici, situate în apropierea râurilor. Familiile Tipera urmează un model unic de moștenire. Fiul cel mare are automat toate drepturile asupra bunurilor tatălui său, dar dacă părăsește locuința pentru a trăi pe cont propriu în timp ce tatăl încă trăiește, el pierde toate drepturile de moștenire. Aceasta va aparține într-un final fiului cel mai mare care încă locuiește în casă. Fetele și ceilalți băieți mai mici nu primesc nimic.

Crezuri, nevoi:

Oamenii din poporul Tipera sunt hinduși nominal, dar sunt animiști în practică. Ei au o serie de practici șamanice, care se bazează pe credința într-o lume de zei și demoni nevăzuți. Nevoile lor fizice și spirituale sunt foarte mari. Bangladeshul are unul dintre cele mai scăzute standarde de viață din lume. Asistența medicală este slabă, veniturile sunt mici, iar analfabetismul este ridicat. Cicloanele și inundațiile fac periodic ravagii în țară, provocând moartea multor oameni și distrugere la scară largă. În prezent, patru agenții de misiune lucrează printre acești oameni, dar foarte puțini dintre ei sunt creștini. Numai mijlocirea persistentă în rugăciune poate rupe legăturile spirituale din poporul Tipera.

Localizare:

Motive de rugăciune:

  • Să ne rugăm ca Domnul să trimită lucrători care înțeleg cultura și nevoile poporului Tipera și ca El să binecuvânteze eforturile agențiilor de misiune care lucrează în prezent printre ei.
  • Să ne rugăm ca Domnul să dea mântuire liderilor Tipera, care vor avea mai apoi oportunități de a împărtăși dragostea lui Hristos cu cei din propriul lor popor.
  • Să ne rugăm pentru plantarea unei biserici puternice în poporul Tipera.

Sursă: https://joshuaproject.net/people_groups/15498/BG