Împuternicirea bisericii locale în Namibia

În anul 2018 am început să ne implicăm activ în biserica House of Prayer (Casa Rugăciunii) alături de pastorul Peter Nalyeende, atunci când ne-am mutat în orașul Walvis Bay. Motivul principal al angajamentului nostru a fost dorința de a ajuta biserica locală, încurajând credincioșii și ajutând biserica să se dezvolte și să se maturizeze. Nu în mod surprinzător, noi am avut multe de învățat în acest proces, iar azi ne simțim ca acasă între credincioșii din Namibia.

În cadrul bisericii House of Prayer ne-am concentrat eforturile pe a educa comunitatea cu privire la valorile autentice ale credinței creștine. În special prin predicile regulate în biserică, Sandu încearcă să-L aducă în prim-plan pe Hristos, așa cum Pavel își dorea să se întâmple în rândul celor din Corint (Cor. 2:2). Atenția bisericii din Namibia este distrasă de multe lucruri, printre ele fiind dificultăți financiare, relaționale, o influență puternică a ceea ce este numită “evanghelia prosperității”, precum și înmulțirea numărului unor așa-ziși profeți care promit miracole și prosperitate materială în schimbul banilor. De asemenea, unii – neînțelegând cu adevărat credința creștină – își permit să amestece mersul la biserică cu mersul la vrăjitori.

Un alt aspect important în care biserica a început să se implice mai activ a fost lucrarea cu copiii. Tot din anul 2018 am început să avem întâlniri regulate cu copiii în fiecare sâmbătă. Aceste întâlniri au fost create pentru a oferi copiilor ocazia de a se dezvolta spiritual, într-un cadru prietenos și cu mesaje prezentate pe înțelesul lor. Numărul de participanți la aceste întâlniri a crescut constant, atrăgând în general între 40 și 60 de copii, ceea ce ne-a bucurat foarte mult și ne-a confirmat importanța acestei lucrări. O mare majoritate a copiilor din Namibia cresc în familii monoparentale sau sunt crescuți de bunici sau alte rude, fiind adesea lăsați “pradă” străzii.

Când ne-am alăturat bisericii House of Prayer, aceasta era firavă și cu o perspectivă de viitor nesigură. Cu darurile noastre am dorit să aducem un plus de valoare în această comunitate și ne bucurăm să vedem îmbunătățiri în conducerea bisericii, în închinare, în înțelegerea dărniciei, în lucrarea cu copiii, dar cel mai mult ne bucură când îi vedem pe cei din biserică ancorați în Scriptură. Marea limitare pe care încă o avem este aceea a unei clădiri potrivite pentru biserică.

Credem că Dumnezeu a folosit ceea ce am semănat și noi în această comunitate, alături de bunul nostru prieten, Peter. Anul acesta, în luna octombrie, împlinim zece ani de slujire în Namibia. Ne e greu să credem că a trecut atât de mult timp și, uitându-ne în urmă, putem să spunem fără îndoială că Dumnezeu e credincios! Vă mulțumim și vouă, celor care sunteți alături de noi de atâția ani – și nu numai alături de noi, dar și de ceilalți colegi misionari plecați peste tot în lume.

Sandu și Marinela, Namibia