Slujire rodnică printre refugiații din Grecia

Mulțumim Domnului pentru o vară bogată în evenimente de slujire printre refugiații din Grecia și nu numai.

Un proiect special la care particip în fiecare vară este tabăra de evanghelizare a femeilor refugiate – anul acesta am avut peste o sută de femei și copii care au auzit despre Hristos și au ajuns să-L cunoască mai mult. Pentru unii participanți a fost prima oară când au auzit Vestea Bună explicată clar, în limba lor. Pentru alții a fost o bucurie să participe ca primii creștini din familia lor și să se apropie mai mult de Domnul. Mulțumim Domnului pentru aceste oportunități inedite, rugați-vă împreună cu noi pentru rod bogat!

Luna trecută am participat la ultimul program de distribuții de Noi Testamente în limba greacă modernă în centrul Greciei. A fost al 18-lea an al proiectului „Operația Iosua” – care a ținut să acopere întreaga țară cu Sfânta Scriptură. E dificil să așteptăm trezire spirituală într-un popor care nu are Cuvântul lui Dumnezeu în mâini. Deși grecii au fost pentru mine un popor de invidiat pentru că puteau să citească Noul Testament în limba originală, nu știam de fapt că greaca veche în care a fost scris Noul Testament este foarte diferită și neînțeleasă de cei care vorbesc greaca modernă astăzi. Deși lucrarea mea prioritară este cu refugiații din Grecia, m-am bucurat în fiecare an să particip și la acest proiect, ca grecii să ajungă să-L cunoască mai mult pe Domnul și țara să fie binecuvântată.

Un alt proiect din această vară a fost primul curs de conducere pe care l-am organizat în Grecia și la care au participat 16 păstori și lideri refugiați din toată Europa împreună cu familiile lor. Împreună am învățat principii Scripturale de conducere și de ce este important să continuăm să ne echipăm pentru lucrarea la care ne-a chemat Domnul. Rugați-vă împreună cu noi pentru fiecare din acești lideri și familiile lor – pentru o creștere în Domnul și un nivel nou de excelență și rodire în lucrare!

Mulțumesc că ne sunteți alături prin rugăciune, încurajări și dăruire, pentru ca lucrarea Domnului să înainteze. Domnul să vă răsplătească îmbelșugat!

Dumitrița, Grecia