Întâlniri de ucenicizare cu femeile în orașul Kacanik, Kosovo

Din luna noiembrie 2023 am început întâlniri cu femeile din Kacanik. Acesta este un oraș declarat 100% musulman, în vecinătatea Macedoniei de Nord. Pentru că locul unde ne întâlnim este oferit de Primărie cu scopul de a face activități sociale, nu putem spune numele Isus direct, dar îl folosim de multe ori ca fiind: Cel trimis, Omul în alb, Vindecătorul. Deși la început a fost destul de greu să putem forma acest grup, cu rugăciuni și perseverență am reușit să adunăm împreună 10-12 femei alături de care abordăm diferite teme din Biblie, facem lucru manual și alteori gătim împreună.

Cu ocazia zilei de 8 martie ne-am dorit să le facem un cadou mai special, iar într-o cutie le-am dăruit Noul Testament și ciocolată. Pentru a le încuraja să citească Noul Testament, le-am citit din Coran unde scrie că Isus, fiul Mariei, a lăsat ca îndrumător pentru viața de zi cu zi Evangheliile. Reacțiile nu au încetat să apară – unele s-au încruntat și inițial nu au dorit să ia cadoul, dar într-un final l-au acceptat.

În perioada postului Ramadan, majoritatea femeilor au ținut post și au cerut suspendarea acestor întâlniri. Inițial crezusem că nu vor mai veni deloc mai apoi la întâlnirile noastre, dar spre surprinderea noastră, grupul s-a închegat tot mai mult iar acum la fiecare întâlnire ne bucurăm de implicarea lor în discuțiile noastre despre Dumnezeu! Ne rugăm ca El să transforme inimile și viețile lor, și vă cerem să mijlociți alături de noi!

Monica și Arton Veliu, Kosovo