Macedonia în timpul crizelor și a oportunităților

Datorită unei situații politice, în ultimele două săptămâni au avut loc proteste din partea albanezilor împotriva guvernului care este acuzat că ar fi închis pe nedrept un grup de albanezi bănuiți de uciderea a patru macedoneni în 2015. 

În această perioadă desfășurăm un proiect evanghelistic printre refugiați. 

În prezent ne ocupăm de două grupuri de refugiați formate din afgani, iranieni și irakieni. Unul dintre grupuri este în Skopje, unde ne întâlnim săptămânal pentru a le vesti Evanghelia și a-i instrui, ajutându-i să-și facă ordine în priorități pentru a se putea adapta pe continentul european. Săptămâna trecută am dăruit o Biblie în limba arabă lui H. și M., o familie de arabi din Irak. Ne-am bucurat să auzim că H. era interesată de creștinism încă din Irak, când o familie dintre rudele ei L-au primit pe Domnul Isus, pe ascuns. Continuăm să ne rugăm pentru ei în special că H. în urma unui accident, a suferit o amputare a picioarelor. Visul ei de a ajunge în Europa pentru o viață mai pașnică și prosperă s-a spulberat în urma acestui accident din care a ajuns într-un scaun cu rotile…

Cel de-al doilea grup este în Vranje și întâlnirile au loc pe Zoom. După decesul pastorului Mircho, a fost necesar să mă implic mai intens și să-i strâng din nou pe cei care s-au întors la Domnul, pe cei care sunt interesați de Evanghelie. Folosind platforma Zoom, în fiecare vineri ne bucurăm să avem timp rugăciune, mărturii și cântări. De asemenea, două familii pentru care ne-am rugat intens în Serbia, au emigrat și au ajuns în Elveția și Germania. Un lucru bun este faptul că nu și-au pierdut interesul pentru Domnul și au rămas cu inima aproape de El!

Pe plan umanitar, ne-am bucurat că în luna februarie am avut oportunitatea să distribuim un tir de haine pentru cei săraci din Macedonia. Prin intermediul acestor ajutoare umanitare, am încurajat bisericile, am ajutat comunitățile de albanezi, macedoneni și rromi. Prin această acțiune, am întâlnit oameni foarte săraci, care au primit o haină sau o pereche de încălțăminte ca din mâna lui Dumnezeu. De asemenea, s-a creat o unitate frumoasă între noi și ceilalți misionari, dar și cu bisericile pe care le-am vizitat. 

Proiectul de evanghelizare printre albanezi a continuat și în luna martie, având două evenimente evanghelistice la centru. Cel de-al doilea, din 8 martie, a fost o ocazie de a vesti Evanghelia și a prezenta planul pe care Dumnezeu îl are pentru femeie. Săptămânal avem întâlniri de ucenicizare cu albanezii deschiși în a-L cunoaște pe Dumnezeu, iar duminica avem un serviciu de biserică în limba albaneză. Ne rugăm și credem că Dumnezeu va aduce transformare în special pentru: Art.*, Irf.*, Lat.* și ceilalți albanezi cu care suntem în contact și Duhul Sfânt a început în inimile lor. Unul dintre prietenii noștri albanezi, recent ne-a mărturisit că a avut un vis din partea lui Dumnezeu în care a înțeles că are nevoie să își schimbe viața. 

Nicușor și Debora T. 

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.