Iacob Berghianu

Licențiat în Științe Economice la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și absolvent al Institutului Teologic Penticostal București și al Leadership Bible Institute de pe lângă Prison Fellowship International, organizație afiliată la O.N.U.

Promotor constant al evanghelizării și misiunii, a slujit în cadrul Misiunii Creștine pentru Închisori – Prison Fellowship Romania, în calitate de Director Regional Nord, apoi ca prim Coordonator al Departamentului de Evanghelizare și Misiune al Cultului Creștin Penticostal, făcând parte și din Consiliul Bisericesc Național.

De mai bine de 13 ani face parte din Consiliul Director al Credo TV, fiind și realizatorul a două emisiuni tv: Să-L cunosc pe El și Răspunsuri pentru Viață.

A devenit membru al Consiliului Director al APME în anul 2008, calitate în care a făcut vizite la misionari ai agenției în India, Egipt și Etiopia, iar din august 2022 face parte din Comitetul de referință.

În perioada 2019 – 2022, a fost Coordonator APME pentru Africa Sub-Sahariană, efectuând o primă vizită în această calitate în Mozambic. Este căsătorit cu Anemarie și are șase copii, toți căsătoriți, și nouă nepoți.

Detalii