Rugăciune pentru misiune – 19 iulie 2020

Proiectul România 100%

Județul
GORJ

Este un județ din regiunea Oltenia, format din 2 municipii (Târgu Jiu – reședința de județ, și Motru) și 7 orașe. Planul de evanghelizare pentru județul Gorj vizează 5 orașe: Tismana, Bumbești-Jiu, Novaci, Turceni și Târgu-Cărbunești. În orașul Târgu-Cărbunești există deja o familie de lucrători AREA care au început o lucrare de plantare de biserică. În județul Gorj există o comunitate semnificativă de rromi, procentul fiind aproape de 10%.

Motive de rugăciune:

  • Plantare de biserici în orașele fără biserică penticostală.
  • Înțelepciune, viziune și biruință în proiectul deja început în Târgu Cărbunești.
  • Identificarea slujitorilor care să înceapă o lucrare de evanghelizare în orașele neevanghelizate din județ.
  • Deschidearea unei lucrări de evanghelizare în comunitatea de rromi.
  • Uși deschise pentru vestirea Evangheliei și inimi deschise pentru primirea ei.

FLORIN & ALINA

Florin și Alina Popa sun trimiși pe câmpul de misiune de Biserica Eclesia din Cluj-Napoca. S-au căsătorit în 2010 și au împreună trei fetițe: Eunice-Gabriela, Elisa-Joyce & Eliana-Abigail (născută în Madgascar pe data de 5 mai 2020).
Florin a făcut parte din echipa APME Cluj-Napoca în perioada martie 2014 – mai 2018 și este slujitor ordinat în Biserica Eclesia. De la vârsta de nouă ani a înțeles că trebuie să se roage pentru misionari în timp ce învăța pe de rost versetele din Matei 9:37-38. La începutul lunii octombrie 2018, Florin și Alina, împreună cu fiicele lor, au părăsit zona lor de confort și de atunci slujesc ca misionari în Madagascar. Prin harul lui Dumnezeu, în perioada petrecută până acum pe câmpul de misiune au învățat limiba malgașă la un nivel la care pot conversa cu oamenii. Florin reușește să aibă mesaje și predici în această limbă, atât în biserici cât și la evanghelizările pe stradă, iar oamenii îl ascultă cu surprindere și bucurie. Alina le vorbește copiilor în limba malgașă și a văzut deschidearea lor, auzind un străin care vorbește pe limba inimii lor.

Dumnezeu a deschis noi uși pentru lucrare, iar împreună cu o achipă internațională, Florin organizează cursul Kairos pentru mobilizarea bisericii din Madagascar la Marele Seceriș. De asemenea, misionarii se implică în evanghelizarea copiilor și adulților, în lucrarea de plantare de biserici prin sprijinul acordat păstorilor locali și în ajutorarea oamenilor aflați în nevoie. Cu ajutorul Domnului, s-au angajat în susținearea 13 copii la școală, cu toate taxele necesare, pentru anul școlar 2019-2020 și se roagă ca Dumnezeu să le dea resursele necesare pentru a-i susține pe acești copii și chiar mai mulți.

Motive de rugăciune:

  • Trecere și uși deschise înaintea autorităților pentru obținerea actelor necesare pentru Eliana-Abigail (în Madagascar, Africa de Sud și România).
  • Mobilizarea bisericilor malgașe la Marele Seceriș – Dumnezeu să scoată lucrători și misionari malgași pentru lucrarea națională și pentru insulele din apropierea Madagascarului.
  • Eficiență în lucrarea de plantare de biserici, atât în apropierea orașului Antisirabe, cât și în zonele izolate ale insulei.
  • Noi misionari care să li se alăture în lucrarea de misiune din Madagascar.