Rugăciune pentru misiune – 27 septembrie 2020

Proiectul România 100%

Etniile din România

Rușii-lipoveni 

 

Recensământul din 2002: – 35.791

Recensământul din 2011: – 23.487

Rușii-lipoveni fac parte dintr-o comunitate de aprox. 25.000 de locuitori declarați, concentrați în special în județele Tulcea și Brăila. 

Această comunitate este prezentă pe teritoriul țării noastre de mai bine de 200 de ani. Ei sunt  bine integrați în societatea românească, dar și-au păstrat identitatea, limba, tradițiile și sărbătorile lipovene. 

În România, lipovenii ruși au format un cult recunoscut de statul român: Biserica Ortodoxă Rusă de Rit Vechi din România.

 

Motive de rugăciune:

  • Ne rugăm pentru comunitatea etnică de ruși-lipoveni, ca Dumnezeu să deschidă oportunități pentru evanghelizarea lor.

Simona & Jeosafa

Simona este trimisă în misiune de Biserica Betel din Oradea și slujește în Mozambic de 17 ani. S-a născut într-o familie care Îl iubește pe Dumnezeu, iar schimbarea radicală din viața ei s-a produs la vârsta de 16 ani, când a fost botezată cu Duhul Sfânt. În anul 2001, aflându-se la școala biblică, a conștientizat că există încă multe națiuni care nu au auzit niciodată Evanghelia și că puținul pe care îl are poate fi folosit de Dumnezeu pentru Împărăția Lui.

Jeosafa este trimis de Școala Biblică Cursul de pregătire profetică din Brazilia și slujește ca misionar de 13 ani. Cei doi s-au cunoscut în Mozambic, fiind parte din aceeași echipă misionară și sunt căsătoriți de 5 ani. În prezent, Jeosafa slujește ca profesor la Școala Biblică Africa Wa Yesu (Africa pentru Isus), iar Simona ca lider al Departamentului pentru Copii și Tineri al organizației Africa Wa Yesu.

Sunt implicați în: evanghelizare în zonele neatinse cu Evanghelia, între musulmani; construirea de biserici și de centre pentru copii; educație creștină și formare de lideri; programe de alfabetizare, grădinițe; proiecte de ajutorare a orfanilor și a oamenilor săraci; conferințe cu tinerii, liderii sau femeile și tabere pentru copii. Pentru Simona și Jeosafa este o mare onoare din partea Domnului să poată să locuiască și să slujească într-o zonă majoritar musulmană, printre cei din tribul macua nahara, cunoscut ca fiind foarte închis față de Evanghelie.

Motive de rugăciune:

  • Dumnezeu să ridice lideri dedicați în lucrarea cu copiii și tinerii.
  • Pentru întoarcerea la Domnul a musulmanilor.
  • Dumnezeu să împiedice intensificarea violențelor și creșterea grupurilor teroriste din regiunea de nord și să aducă pace în țară.