Inundații în Niger

Sursa George G – Niger

Inundații mari în urma revărsării fluviului Niger

În 24 august, când erau încă în România pentru investigații medicale și tratament, Betu și Bia au primit vești dureroase de pe câmpul de misiune din Niger.

În urmă cu 8 ani au experimentat ce înseamnă incendiul, când a ars apartamentul în care locuiau în Macedonia, unde slujeau la vremea respectivă. Acum experimentează ce înseamnă pierderile în urma inundațiilor, după ce fluviul Niger a ieșit din albia sa.

Mașina le-a fost acoperită de apă, iar majoritatea mobilierului și a electrocasnicelor nu au putut fi salvate. În Niger, mobilierul se găsește greu și totul e la preț dublu sau triplu.

„Trauma și pierderile sunt tot mai mari. În noaptea de 6 septembrie, unii dintre colegii lor au fost evacuați pentru că s-a rupt un alt dig pe fluviul Niger care a inundat alte câteva sute de locuințe. Peste 300.000 de oameni au rămas fără locuințe.

Două dintre campusurile organizației noastre partenere sunt inundate complet, nivelul apei depășește 1,5 m.

În cele două campusuri, unde era și locuința noastră, era o școală pentru 150 de copii, școala biblică pentru pastorii localnici, o biserică, o bibliotecă cu peste 6.000 de volume și locuințe pentru 35 de misionari. 

În momentul de față (24 septembrie 2020), o lună mai târziu, starea persistă, apele au scăzut aproximativ 40 de centimetri. Zilele trecute a plouat din nou, așa că fluviul este din nou plin de dă peste el. În campusuri nu se poate ajunge decât cu barca. Inima noastră a fost îndurerată din nou, gândindu-ne la sinistrații care și-au improvizat locuințe din stuf. 

Rugați-vă ca Dumnezeu să retragă apele și să pună hotar acestei încercări.

Betu și Bia, misionari în Niger

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.