Rugăciune pentru misiune – 5 iulie 2020

Proiectul România 100%

Județul
MEHEDINȚI

Este un județ în regiunile Oltenia și Banat și are o populație de 265.390 locuitori (2011). Județul este delimitat de Dunăre, la granița cu Serbia. Pe raza județului Mehedinți sunt atât defileul Porților de Fier, cât și hidrocentralele Porților de Fier I și II. Din componența județului fac parte 2 municipii (Drobeta-Turnu Severin și Orșova) și 3 orașe.

Motive de rugăciune:

  • Plantarea de biserici în orașele Vânju Mare și Baia de Aramă.
  • Binecuvântarea lui Dumnezeu peste lucrarea deja începută în orașul Vânju Mare.
  • Trezirea spirituală a zonei.
  • Ca oamenii să fie receptivi față de Cuvântul lui Dumnezeu.
  • Rod bogat în lucrarea din județ.

ERGYS & EMANUELA

Emanuela a crescut în Mizil, într-o familie creștină cu șase fete și doi băieți.
La vârsta de șase ani a rămas fără tată, însă de la 17 ani, vârsta la care a încheiat un legământ cu Dumnezeu, a avut mare încredere într-un Tată ceresc care i-a purtat mereu de grijă.
Chemarea de a merge să slujească altor popoare a primit-o pe când era în clasa a XI-a, la o conferință de Misiune, la Brașov. La terminarea liceului, a plecat să se intruiască pentru misiune la Centrul Român de Studii Transculturale, iar apoi a urmat și cursurile Școlii Postliceale Sanitare de Stat de la Buzău. Din 2016 slujește în Albania alături de echipa de acolo, fiind trimisă de Biserica Penticostală din Mizil, județul Prahova.
Ergys provine dintr-o familie de musulmani, iar în urma unei tabere cu adolescenții și a întâlnirilor acestora în orașul natal, el L-a întâlnit și L-a acceptat pe Isus ca Domn și Mântuitor în viața lui. În 2019 a terminat Colegiul Biblic din Tirana și slujește în biserica din Bathore. Aproximativ trei ani și jumătate au slujit împreună în această biserică, fiind doar colegi. În urmă cu un an au început să se cunoască mai bine și după ce s-au rugat au primit confirmarea de la Dumnezeu pentru relația lor.
În octombrie 2019 s-au căsătorit și lucrarea lor continuă împreună.
Pe lângă continuarea proiectelor bisericii în care s-au implicat până acum, ca familie doresc să slujească în viitor și în domeniul medical – să deschidă un centru de prim ajutor unde să poată în același timp să le vorbească pacienților despre Dumnezeu. Ergys se implică într-un proiect în care antrenează un grup de băieți la fotbal și în același timp caută să le vorbească despre Dumnezeu și să ajungă cu Evanghelia în casele lor.

Motive de rugăciune:

  • Pentru călăuzire Duhului Sfânt în toate domeniile.
  • Pentru ca Domnul să pregătească finanțele necesare slujirii.
  • Pentru unitate în echipă.

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.