„Săptămâna Misiunii” la Biserica Alfa și Omega din Turda

„Săptămâna Misiunii” este un eveniment anual al Bisericii Alfa și Omega, eveniment care a devenit o tradiție așteptată cu drag de toată lumea, de la mic la mare. Deși este un proiect organizat de departamentul de misiune, și altele se implică în găzduirea sesiunilor: departamentul de rugăciune, cel cu surorile și cel de tineret. Anul acesta, evenimentul a avut loc în perioada 3-9 iulie, cu tema “Debusolat – între Marea Trimitere și Marele Seceriș”. Toate programele de peste săptămână au avut ca temă reamintirea priorității Bisericii – de a merge și a face ucenici din toate națiunile, grăbind revenirea lui Hristos.

La fiecare întâlnire au slujit atât membri ai departamentului de misiune al bisericii, cât și slujitori transculturali din Spania, Egipt și alte trei țări din Asia de Sud-Est, precum și studenți de la CRST. Mărturiile lor au fost motivante, captivante și, nu în ultimul rând, provocatoare. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru modul frumos în care a coordonat toate întâlnirile. Am simțit cum fiecare invitat s-a potrivit ca o mănușă și încă se vorbește cu drag de ei și lucrarea lor, în biserica noastră.

Marți, la programul de rugăciune a fost prezentă online familia Pop, trimiși din biserica noastră în Filipine. Frații, alături de care această familie a crescut, s-au rugat pentru ei cu dragă inimă și cu dăruire. De asemenea, Adi Cătău ne-a atins inimile cu un mesaj despre nevoile Bisericii persecutate. Mircea Deteșan Jr ne-a amintit ce important e să ne fie clar scopul pentru care trăim, și să nu ne pierdem direcția.

La întâlnirea de joi cu femeile, unde au participat atât surori cât și prietene, Ioana Balic ne-a vorbit despre responsabilitatea fiecăreia de a planta sămânța cunoașterii Lui oriunde suntem puse, nădăjduind că El este credincios și că va face să crească ceea ce noi plantăm. Am fost uimite să vedem cum Dumnezeu lucrează în cele mai mici detalii. Ioana, având experiență didactică, s-a putut conecta foarte bine cu majoritatea prietenelor care provin și ele din același mediu.

Sâmbătă la programul de tineret, Claudia și Lorelai au vorbit despre chemarea lor și despre modul în care Dumnezeu a fost credincios la fiecare pas, și vrednic de crezut. De asemenea, au vorbit despre importanța pregătirii academice pentru slujirea peste hotare.

Duminică dimineața a avut loc slujba de trimitere a lui Sami și a Alexandrei, împreună cu copiii lor. Ei vor sluji într-o țară din nordul Africii. Au fost aduse mesaje de încurajare și biserica a simțit emoția plecării lor. În cadrul programului au slujit atât ei ca și familie, cât și tatăl lui Sami și fratii lui, iar mai apoi Mircea Deteșan Sr a avut câteva gânduri și sfaturi cu privire la slujirea peste hotare.

Seara a avut loc un moment de bun venit. Georgiana, o altă membră a bisericii, a revenit de pe câmpul de slujire din Asia de Sud. Fiind proaspăt căsătorită, a prezentat, împreună cu soțul ei, viziunea lor pentru următorul an.

La finalul fiecărui program, cum se obișnuiește în frumoasa noastră cultură, frații și surorile au servit atât mâncare tradițională, cât și câteva gustări din China, Vietnam, India și Bangladesh.

De asemenea, în vedere strângerii de fonduri pentru slujirea transculturală, departamentul de misiune și cel de tineret au confecționat mai multe obiecte de lucru manual, puse spre vânzare.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru un festin atât de bogat, pentru fiecare persoană care s-a pus la dispoziția Lui și a slujit, și pentru învățătura sănătoasă și relevantă pe care am primit-o. Ne rugăm acum ca El să ne ajute să fim credincioși chemării Lui, și să facem din Marea Trimitere o prioritate personală, dorind să grăbim cât mai mult revenirea Lui!

Alexandra Olteanu