Slujind printre triburile din nord-vestul Ugandei

Slujind printre triburile din nord-vestul Ugandei
Marius și Margareta sunt trimiși pe câmpul de misiune de Biserica Izvorul Vieții din Reșița în Uganda, unde slujesc începând din anul 2015.
Se implică în regiunea West Nile din nord-vestul țării în evanghelizare, consiliere, învățătură, ajutorare, plantare de biserici printre localnici și printre comunitățile care se află în taberele de refugiați din această zonă.
În continuare puteți citi ultimele vești despre ei și lucrarea lor.

În perioada aceasta suntem implicați în diferite proiecte și activități cu biserica din Arua. Mergem să evanghelizăm atât în satele din tabăra de refugiați, cât și în satele de ugandezi din împrejurimi.

Le slujim triburilor de sudanezi, congolezi și ugandezi din nord-vestul Ugandei, în West Nile. Sunt multe locuri în care trebuie să ajungem și problemele sunt foarte variate de la un loc la altul. Și acest lucru pentru că în fiecare loc sunt alte triburi și totul este influențat de cultura locală, limbă, tradiții, obiceiuri și religie.
Problemele acestor oameni își au rădăcinile adânc înfipte în cultura lor ancestrală. Totul se moștenește din generație în generație și cele mai multe lucruri rele din viețile lor se amplifică în loc să dispară. Chiar dacă au auzit despre Isus Hristos sau vorbindu-se din Biblie, pentru foarte mulți dintre ei acestea sunt aspecte secundare ale vieții lor. Cel mai important lucru pentru ei, indiferent de trib și naționalitate, este să împlinească cu strictețe regulile moștenite din generație în generație, tradiția strămoșească, în caz contrar ei temându-se că vor veni blesteme peste ei și familiile lor.

În această zonă se află foarte mulți oameni din națiunile vecine, care au venit aici din cauza conflictelor din țările lor, în mod deosebit din Congo și Sudan. Au sosit aici în West Nile peste un milion de refugiați care au nevoie de mult ajutor, dar în primul rând au nevoie să audă Cuvântul și să primească o Biblie. Acesta este un aspect deosebit de important pe care vrem să-l atingem oriunde vestim Evanghelia: să le dăruim tuturor, indiferent de trib și de limba vorbită, Biblii scrise în limba lor sau măcar în limba engleză care este foarte folosită în zonă.
De asemenea, vrem să-i ajutăm pe cât mai mulți și cu lucruri necesare de care să se folosească și care să fie o binecuvântare pentru ei. Unora care nu au aproape nimic și care trăiesc în colibe acoperite cu paie le-am dăruit haine și încălțăminte. Altora le-am adus săpun și alte articole de strictă necesitate pentru igiena personală. Altora le-am oferit mâncare, diferite produse care să le ajungă pentru mai multă vreme, nu doar o masă caldă sau rece de care nici să nu își amintească.

Un alt proiect foarte important, credem noi, este să ajutăm oamenii din anumite sate să își sape un puț de apă pentru a putea fi montată acolo o pompă de apă manuală. Sunt multe sate, cu sute de locuitori, care nu nici o sursă de apă potabilă și de multe ori nici măcar un pârâu sau un izvor care să suplinească nevoia lor de apă. De aceea am cerut și cerem în continuare sprijinul fraților și surorilor în acest proiect pe care-l desfășurăm aici, de a asigura cel puțin apă potabilă unor oameni foarte defavorizați.
Sunt multe lucruri de spus și credem că cel mai bine este ca cei ce sunt cercetați de Duhul lui Dumnezeu să vină și să vadă cu ochii lor realitățile vieților acestor suflete, care de multe ori sunt sub sclavia puterii întunericului. De aceea, vă invităm pe fiecare cu dragă inimă să veniți în Uganda, în Arua și să fiți parteneri în lucrarea la care Dumnezeu ne-a chemat!

Motive de rugăciune:

  • Avem nevoie de protecție fizică și spirituală împotriva atacurilor care vin din partea celui rău, pe care le-am simțit foarte puternic anul trecut.
  • Domnul să ne dea înțelepciune și pricepere pentru a face ceea ce trebuie și pentru a lua întotdeauna deciziile corecte.
  • Domnul să manifeste în noi darurile Duhului Sfânt pentru ca cei ce vor auzi și vor primi Cuvântul să vadă manifestarea puterii lui Dumnezeu în viața lor și apoi să se întoarcă la Dumnezeu cu toată ființa lor.
  • Domnul să ne deschidă uși să putem cunoaște persoane care sunt acum la guvernare sau care vor deveni factori de decizie în viitor; oameni la care Duhul Sfânt să lucreze și să-i transforme și care prin hotărârile lor să influențeze în mod pozitiv viitorul acestei națiuni.