Bucuria Slujirii – Tabita M.

Bucuria Slujirii – Tabita M.

Lucrarea cu tinerii

O dată pe lună mă întâlnesc cu maxim 10 tineri și facem împreună studiu biblic. Luna trecută am studiat „Cum putem fi ucenici a lui Isus?” unde am avut ca text de bază Matei 4:18-22, iar ultima dată am studiat despre „Locul secret” iar ca verset de referință am avut Matei 6:6.

Am discutat despre ce putem face în acest loc, noi ca tineri. Primul lucru este să ne rugăm, apoi să studiem Biblia, iar apoi să medităm. Mare mi-a fost bucuria când unul dintre tineri apoi mi-a spus: „mă voi trezi dimineață la ora 4 ca să studiez Biblia și să mă rog!”

Îmi doresc ca acești tineri să vadă dragostea lui Hristos și să aibă o viață schimbată, așa cum dorește Isus.

M-am bucurat atunci când președintele Madagascarului a spus că bisericile se pot întâlni din nou, deoarece pot sluji împreună cu echipa de laudă și închinare în cântare și întâlnind prietenii pe care m-i i-am făcut. Este o slujire pe care Domnul mi-a făcut-o cadou.

Cursul de patiserie

Timp de trei săptămâni am organizat un curs de patiserie împreună cu Ioana Ș., la care au participat două femei și un bărbat. I-am învățat să facă brioșe, croissante, gogoși, cuiburi de viespe, pizza, diverse feluri de chec și altele, dar toate acestea cât mai ieftin.

Pe lângă ceea ce le-am predat, am putut vorbi mai apropiat cu femeile anumite subiecte, am putut discuta și despre Dumnezeu și despre cât de important este să ai o relație personală cu El. Una dintre femei vine la biserica pe care o frecventez aici, dar încă mai are anumite întrebări, iar în măsura în care știu, îi răspund la acestea.

După finalizarea cursului, una dintre femei, Rasoa, și-a construit la ea acasă un cuptor cu cărbune, iar în fiecare dimineață se trezește la ora 4 pentru a pregăti brioșe și cornuri pentru a le vinde oamenilor. M-am bucurat când am auzit acest lucru, pentru că a început să pună în aplicare ceea ce am putut-o învăța.

Vacation Bible School (Școala Biblică de Vacanță) Madagascar

De la sfârșitul lunii martie 2020, din cauza COVID-19, nu am mai putut ține întâlnirile de școală biblică pentru copii, pe care le aveam sâmbăta, o dată la două săptămâni. Inspirați de VBS-ul din România, familia Șaitiș ne-a propus Denisei M. și mie să facem unul și aici, în Madagascar.

Școala Biblică de vacanță s-a ținut 2 săptămâni câte 3 zile pe săptămână și a fost împărțită în 2 echipe de aproximativ 30 de copii. Tema principală a fost Iosif: de la sclav la prinț al Egiptului, iar în fiecare zi am abordat teme precum; Dumnezeu ne ocrotește, Dumnezeu ne poartă de grijă și Dumnezeu ne călăuzește.

Viziunea noastră, pentru acest VBS, a fost să arătăm copiilor că Dumnezeu ne ocrotește, ne poartă de grijă și ne călăuzește, astăzi, în aceste vremuri tulburi și de criză, așa cum a făcut și cu Iosif, chiar dacă el a fost vândut ca și sclav.

Motive de rugăciune:

  • Cât mai mulți tineri să își deschidă inima și să Îl primească pe Domnul în inima lor iar apoi să aibă o relație personală cu El!
  • Pentru actele privitoare la deschiderea unui cabinet medical în Antsirabe!
  • Pentru achiziționarea unei mașini cu care să mă pot deplasa aici în Madagascar!
  • Pentru protecție spirituală, emoțională și fizică!

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.