Arka e Jetes – Arca Vieții

 

 

Din 13 martie, s-a instalat Covid-19 și în Kosovo. Deși nu ne așteptam să fie restricții așa de mari chiar de la început, din data de 15 martie nu au mai fost permise adunările publice și astfel întâlnirile de la biserică au fost suspendate. Dar pentru că ne-au fost permise întâlnirile cu maxim 10 persoane, am hotărât să începem transmisia online. Pentru că slujesc în grupul de laudă și închinare sunt binecuvântată să fiu prezentă la fiecare program de duminică.

Tot din această dată, am început un lanț de rugăciune intermitent care continuă și astăzi. Am văzut cum Dumnezeu ne-a răspuns rugăciunilor și ne-am unit tot mai mult.

În această perioadă am încercat să le fim aproape și celor în nevoi, iar ca biserică ne-am mobilizat și, luându-ne toate măsurile de protecție, am mers să îi vizităm pe oameni și să le ducem câte un pachet alimentar.

La toate vizitele realizate m-am simțit așa de fericită că pot să fiu alături de oameni. În momentul în care un copil a vrut să mă imbrătișeze i-am spus că nu pot deocamdată, dar cum se termină restricțiile, voi merge la el și vom petrece mai mult timp împreună.

Un nou proiect în care mă implic este „Arka e Jetes” (Arca Vieții). Acesta va fi un program integrat pentru toți copiii, care urmărește să-i introducă în Împărăția lui Dumnezeu prin intermediul Evangheliei, lecții biblice, artă, jocuri și multe altele. Scopul principal al proiectului este să îmbunătățească rezultatele copiilor în viața de zi cu zi, cu un accent special pe muzică și lecții sociale. Ne vom asigura că toți copiii sunt pregătiți corespunzător pentru muzică, indiferent de mediul din care provin.

„Arka e Jetes” le va oferi copiilor un loc în care să se poată dezvolta și să crească în valorile creștine prin joc, muzică și asigurându-le în special o dezvoltare sănătoasă din punct de vedere spiritual, intelectual, social și emoțional. Viziunea noastră este ca Evanghelia să ajungă la cât mai mulți copii cu ajutorul unui vehicul mobil care are un sistem pliant, un sistem de sunet și un videoproiector.

Vehiculul mobil va fi ajutorul de bază pentru a putea să ne deplasăm în toate comunitățile unde nu există prea multe posibilități pentru copii să aibă acces la un sistem educațional de dezvoltare. De asemenea, cu acest vehicul vrem să ajutăm și bisericile din țară.

Un program va include: lecții morale, muzică, jocuri, lucru manual și mici recompense. Vom aborda teme sociale și alte domenii problematice, precum drepturile copiilor și intimidarea în școli. Prin lecții și povestiri morale le vom crește încrederea și credința în Dumnezeu.

Pe 1 iulie am primit vehiculul mobil de la organizația FeG din Germania și ne dorim ca din toamnă să începem programele de evanghelizare.

Din acest proiect face parte și Kids Melody – scopul nostru fiind să îi motivăm pe copii să învețe să cânte la un instrument, iar în viitor să slujească în biserică. Pentru echipă, au fost două luni de pregătire spirituală intensă, prin studiul Cuvântului, rugăciune, închinare și părtășie cu echipa.

Prin harul Domnului, sâmbătă 29 august, a avut loc prima ieșire pentru evanghelizare, în cursul căreia Dumnezeu a deschis o nouă ușă pentru evanghelizare. Un sociolog necreștin care a auzit de proiectul „Arka e Jetes”  și-a arătat dorința ca și în satul lui să fie implementat acest proiect, mai ales când a auzit că am studiat asistență socială, și îmi spunea: „nu știu foarte multe despre creștini, dar de musulmani sunt sătul, pentru că ei tot ceea ce fac, ori construiesc, ori omoară, dar nu vor să te ajute să te dezvolți.” Când i-am spus despre proiectul „Arca Vieții” mi-a spus să merg și în satul lor, iar noi i-am promis că ne vom întoarce într-o altă vizită.

Sâmbătă, 5 septembrie, a avut loc o a doua acțiune de acest fel, iar aceste ieșiri de evanghelizare vor continua în fiecare sâmbătă. Rugați-vă pentru ca toată sămânța care va fi plantată să aducă rod.

Cursurile de muzică, din cadrul Kids Melody, au început în urmă cu 2 săptămâni, iar în momentul de față avem 11 copii, unii învață să cânte la pian, alții la chitară, iar alții la tobe.  Suntem fericiți, că după câteva ore de muzică, acești copii sunt deschiși și dispuși să stea peste program ca să vorbească și despre credință și Dumnezeu. Domnul să dea profesorilor oportunitatea de a-L vesti în acest cadru și să îi binecuvânteze pe acești copii, ca ei să ajungă să folosească instrumentele și vocile pentru a-L slăvi pe El!

Îi sunt mulțumitoare Domnului pentru că a făcut ca visul de evanghelizare a copiilor să devină realitate, după 6 ani de așteptare!

 

Avem nevoie de voluntari care să fie parte a acestui proiect.

Dacă vrei să slujești pe termen scurt sau mediu, te aștept în Kosovo!

Dacă nu poți să vii, roagă-te, iar dacă Dumnezeu îți vorbește, dăruiește!

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.