Vești din Etiopia – Traducerea Bibliei în limba Ale

În ultimele aproape două luni au fost ploi abundente și toate sunt verzi. Mulțumim Domnului și ne rugăm ca anul acesta să fie recolte bune. Însă odată cu ploile abundente vine și pericolul holerei. Să ne rugăm pentru înțelepciune și ocrotire.

În lucrarea de traducere a Bibliei mergem înainte, în fiecare zi câte un pic, și aceasta e încurajator. Acum verificăm cartea 2 Petru împreună cu echipa și sperăm să-i avem în curând pe revizuitori, pentru a verifica cărțile Iacov și 1,2 Petru. Luna trecută, în Addis Ababa, am verificat împreună cu consultantul cartea Evrei. Noi am luat în ordine la tradus cărțile Noului Testament și avem nădejde că îl vom finaliza anul viitor! Ne-am bucurat de lungi perioade de pace, atât în mijlocul conflictelor dintre triburi aici pe plan local, cât și la nivel național, și suntem mulțumitori pentru aceasta, precum și că Domnul ne-a dat sănătate, minte și înțelepciune. Slăvit să-I fie Numele!

Câteva motive de rugăciune:

  • Mama lui Solomon, unul dintre traducatori, a aflat săptămâna aceasta că are cancer gastric. Să ne rugăm pentru familia lor, să experimenteze pacea de sus.
  • Lângă casa mea e un vecin numit Adamu care se îmbată și își bate soția și copiii. Comunitatea a renunțat să-l mai pedepsească, iar frații creștini au renunțat  să-l mai mustre. Pare a fi o situație fără speranță. Copiii sunt afectați de aceste traume îndelungate și mă tem că au apucat-o deja pe căi greșite. Aduceți împreună cu mine înaintea Domnului această familie.

Luminita – Etiopia