Vești din Madagascar – Familia Popa

Vești din Madagascar – Familia Popa

Azi, 15 octombrie, împreună cu mai mulți pastori și o echipă de laudă și închinare vom merge la aproape 300 km depărtare de orașul Antsirabe, unde locuim noi.

Cu ajutorul Domnului ne vom întoarce luni, 19 octombrie. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică vor avea loc evanghelizări publice, iar la lăsarea serii vom proiecta filmul Isus. Practic, prin aceste întâlniri, dorim să lansăm începerea unei noi biserici la Ambatolahy!

În octombrie 2019, în urma rugăciunii întregii noastre echipe, Dumnezeu a vindecat miraculos o femeie aflată sub influența unor vrăji, iar cei din casa ei și o parte dintre vecini au crezut în puterea lui Isus, au ars public vrăjile primite de la vrăjitori și de atunci ne roagă să le trimitem un pastor și să îi ajutăm să aibă o biserică Assemblée de Dieu! Acum a venit momentul! Oamenii sunt extrem de bucuroși!

Mare ne este bucuria să vedem cum Dumnezeu lucrează! Timp de 2 ani, de când suntem în Madagascar, ne-am întâlnit zilnic cu doamna Tahina, de luni până vineri, ea ne-a ajutat cu fetițele, atunci când am făcut orele de limbă etc. Ea este persoana cea mai apropiată de noi. Soțul ei, Faly, a terminat școala de teologie din capitală. Recent, conducerea cultului penticostal din Madagascar, i-a găsit cei mai potriviți pentru începerea unei noi biserici, într-o comună (Ambatolahy), la aproape 300 km depărtare de noi.

Pentru a le arăta prețuirea noastră, i-am invitat la noi acasă pe toți păstorii ADD din oraș împreună cu soțiile lor. Ne-am rugat pentru Pastorul Faly și soția lui, Tahina, i-am încurajat și i-am binecuvântat.

În ultimele zile i-am susținut cât de mult am putut în pregătirea mutării lor acolo, de la lucruri mai mari până la detalii: le-am cumpărat un sistem cu panou solar și invertor pentru a avea lumină, le-am asigurat transportul lucrurilor și a familiei acolo și azi, 15 octombrie, împreună cu o echipă mare de oameni îi vom însoți până la Ambatolahy, unde am pregătit un timp de evanghelizare.

Ambatolahy este o zonă cu un puternic întuneric spiritual… O zonă mare în care, după estimările celor de acolo, aproximativ 70% din oameni practică vrăjitoria. Există de asemenea dahalo (tâlhari înarmați care tâlhăresc gospodăriile care au animale – vite pe care le fură)…. Chiar săptămâna trecută 4 oameni au fost uciși de dahalo la cca 7 km depărtare Ambatolahy.

Rugați-vă, împreună cu noi, pentru protecție fizică pe drum, protecție spirituală, pentru că deja s-au ridicat multe atacuri și provocări și fie ca Dumnezeu să își facă cunoscută puterea Lui și în acel loc!

Rugați-vă pentru eficiență maximă! Discernământ spiritual, curaj și putere de a predica despre dragostea lui Isus și Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu!

Pentru Alina și cele 3 fetițe ale noastre care rămân acasă în Antsirabe! Rugați-vă pentru protecția lor fizică, emoțională și spirituală! Fie ca nici un rău să nu se atingă de noi, cei care mergem, și de familia mea care rămâne acasă!

Știm că suntem păziți de puterea lui Cristos și de aceea nu ne temem, dar trebuie să fim foarte atenți! Vă mulțumim că vă rugați pentru noi! Fiți din abundență binecuvântați de Domnul!

Florin și Alina Popa Madagascar

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.