Rugăciune pentru misiune – 18 octombrie 2020

Marcel & Ioana

Marcel și Ioana sunt trimiși de Biserica Penticostală Speranța din Cluj-Napoca și din anul 2013 slujesc în Madagascar în orașele Antsirabe și Antananarivo. Sunt căsătoriți de 17 ani și au patru copii: Alessia, Ruth, Filip-David și Naomi. Au dezvoltat o misiune holistică, care cuprinde lucrarea spirituală ca prioritate, dar și proiecte de educație, medicale și de ajutorare, ca solidaritate cu minunatul popor malgaș. Evanghelizarea este prioritară – evanghelizări prin 11 radiouri în 10 orașe diferite, evanghelizări pe stradă și ucenicizare, plantare de biserici și formare de lideri și păstori prin Școala Biblică „Armata Adevărului” (Antsirabe) și Seminarul Teologic Penticostal Assemblies of God (Antananarivo). Lucrarea medicală este instrumentul evanghelistic pe care Ioana îl folosește în diferite contexte: voluntariat medical, ajutor medical permanent, medicamente oferite gratuit sau ajutor pentru operații și spitalizare, în cazuri grave. La nivel educațional, sunt implicați în Didasko Manadona, unde susțin cu taxe școlare, rechizite și alte forme 35 de copii, plus cursuri after-school organizate de partenera lor Soa Fara și Didasko Antsirabe, unde susțin alți copii, ajutor cu burse școlare pentru studenți. La nivel de ajutorare susțin constant zece familii la toate nivelurile, proiecte punctuale de ajutorare: orez, ajutor păstori, construcții de biserici, susținere văduvi, bătrâni sau copii orfani. Toate aceste proiecte le fac în parteneriat cu bisericile românești din România și diaspora.

Motive de rugăciune:

  • Pentru poporul malgaș căruia îi slujesc.
  • Pentru familia lor – mutarea din Antsirabe în Antananarivo, școala copiilor, ocrotirea lor de boli și covid-19.
  • Pentru gestionarea cu înțelepciune a echipelor cu care lucrează. 
  • Uși deschise pentru Evanghelie în orice lucrare sunt implicați. 
  • Pentru resurse financiare, umane și emoționale în toate proiectele în care sunt implicați.

Proiectul România 100%

Etniile din România

Sârbii

 

Recensământul din 2002: 22.561

Recensământul din 2011: 18.076

Pe teritoriul României sunt aproape 20.000 de sârbi, aceștia locuind în special la graniță cu Serbia (județele Timiș și Mehedinți).

Sârbii sunt majoritari ortodocși, unii aparținând de Eparhia Ortodoxă Sârbă a Timișoarei, iar alții aparținând de ortodocșii de rit vechi. 

Sârbii din România au nevoie de Dumnezeu. 

 

Motive de rugăciune:

  • Ne rugăm pentru comunitatea sârbilor România, ca Dumnezeu să li se descopere într-un mod autentic și personal.
  • Ne rugăm ca în comunitatea etnică sârbă să fie slujitori ai lui Dumnezeu care să transmită un mesaj relevant și curat.

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.