Marcel-Valentin Măcelaru

Marcel-Valentin Măcelaru s-a născut într-o familie de creștini penticostali la data de 19 noiembrie 1970, în municipiul Timișoara.
În anul 1997 a absolvit Facultatea de Teologie Evanghelică din Osijek, Croația. A urmat apoi cursuri de specializare în Vechiul Testament și Noul Testament, în cadrul Universitații din Leeds, Anglia (2002) și în cadrul Facultății de Teologie Evanghelică din Osijek, Croația(2006). În anul 2008 a obținut o diplomă de Doctor în Teologie, cu o specializare în Teologia Vechiului Testament, la Universitatea din Oxford, Anglia, iar în 2017 a obținut abilitarea în același domeniu la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
A început activitatea educațională în 1998, ca și cadru didactic la Facultatea de Teologie Evanghelică din Osijek, Croația, predând cursuri în aria de specializare aleasă. De-a-lungul anilor a continuat să slujească ca și cadru didactic și a ocupat funcții de conducere în diferite contexte și instituții, în țară și în străinătate, inclusiv în cadrul ITP din București. În prezent este Profesor de Teologie, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, unde coordonează domeniul de teologie – activitatea didactică și de cercetare. A publicat 18 cărți și peste 100 de articole și studii.
Este implicat de mai mulți ani în activitatea misionară externă, în Europa, Africa, America Latină și Asia, ca membru în echipa de conducere a organizației Internațional Fellowship for Mission as Transformation și în Central and Eastern European Association of Mission Studies. În plus, colaborează cu instituții precum Oxford Centre for Mission Studies și Ekklesia Bible College în realizarea de proiecte educaționale și de misiune cros-culturală.
Este căsătorit cu Mirela și au împreună un fiu, Vedran.
Detalii Profil