Slujbă de trimitere în câmpul de misiune la Biserica „Alfa și Omega”

De fiecare dată, cu ocazia trimiterii unui misionar în câmpul de misiune transculturală, organizăm așa cum este normal, o slujbă în biserică, pe care o numim „slujba de trimitere”. Biserica din care face parte misionarul acreditat anterior de către agenție, organizează acest serviciu în cadrul unui program al bisericii, de preferință cu puțin timp înaintea plecării misionarului în câmpul destinat pentru lucrarea sa. În felul acesta vedem cum Domnul realizează prin aceasta, câteva lucruri de mare însemnătate. Încurajează încă o dată misionarul pregătit pentru plecare; aduce mângâiere și o credință mai mare familiei sale, care uneori sub tot felul de presiuni și atacuri din partea celui rău cu intenția de a frâna sau bloca dacă se poate procesul de plecare; conștientizează încă o dată biserica de nevoia de a fi alături de cel sau cea care pleacă, printr-o mai mare deschidere în susținerea sa prin rugăciune și financiar; precum și faptul că o astfel de slujbă deschide nu de puține ori orizontul altor persoane care au o chemare similară spre lucrarea de misiune.

Duminică, în data de 31 ianuarie 2021, la programul de seară al bisericii penticostale „Alfa și Omega” din Turda, a avut loc o astfel de slujbă de trimitere, de data aceasta, a G. Z., o tânără membră a acestei biserici.

G. este absolventă a CRST (Centrul Român de Studii Transculturale). Ea a confirmat în timpul studenției, convingerea și dorința de a se pune la dispoziția lui Dumnezeu. A primit de asemenea în acest timp și chemarea de a merge într-o țară cu nevoi deosebite, în ceea ce privește Evanghelia și mărturia creștină autentică, din Asia de Sud. 

În cadrul slujbei de trimitere, am avut mesaje din Cuvântul lui Dumnezeu cu accent specific pe chemarea și slujirea bisericii în ceea ce este principala ei responsabilitate lăsată de către Domnul Isus, am avut cântări și rugăciuni cu caracter specific.

Mesajele au fost aduse de către pastorii din Echipa Pastorală a bisericii Alfa și Omega din Turda, respectiv D. Mircea Deteșan – Vicepreședintele APME, Daniel Bordea – Pastorul Coordonator al bisericii Alfa și Omega și Mircea Deteșan – Coordonator al Departamentului de Mobilizare în cadrul APME. Mesajul principal a fost prezentat de Președintele APME – Pastorul Ghiță Rițișan, fiind inspirat din Evanghelia după Luca 9:57-62, prin care Domnul ne-a conștientizat despre diverse bariere pe care trebuie să le depășească cineva care se pune deplin la dispoziția chemării lui Dumnezeu cu viața și slujirea sa.

Atmosfera a fost una de sărbătoare și bucuria Domnului a fost evidentă peste biserica prezentă la închinare. Suntem recunoscători Domnului pentru această dedicare arătată de G. și ne rugăm lui Dumnezeu în continuare pentru binecuvântarea ei, însoțirea, protecția și călăuzirea divină de care ea are nevoie. 

Dumnezeu să-și mărească slava prin slujirea acestei tinere și să binecuvânteze pe toți cei care îi sunt alături prin diferite modalități, pentru ca să-și împlinească cu bucurie lucrarea la care a primit din partea Domnului chemarea!

Mircea Deteșan

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.