Update: Importanța mijlocirii pentru grupurile etnice neatinse cu Evanghelia

Update privind situația celor două fete singurele convertite la creștinism din grupul lor etnic.

„Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru că această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, şi nu de la noi. Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi jos, dar nu omorâţi. Purtăm întotdeauna cu noi, în trupul nostru, omorârea Domnului Isus, pentru ca şi viaţa lui Isus să se arate în trupul nostru.” 

„De aceea, noi nu cădem de oboseală. Ci chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuşi omul nostru dinăuntru se înnoieşte din zi în zi. Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă. Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice.” 2 Corinteni 4:7-10; 16-18

Am vrea să împărtășim cu voi câteva noutăți despre situația celor două fete, Pema* și Naama*, care sunt singurele creștine (pe care noi le știm) din grupul lor etnic, despre care v-am împărtășit în news-ul din 27 martie.

Aici aveți atașat link-ul cu news-ul: https://www.apme.ro/importanta-mijlocirii-pentru-grupurile-etnice-neatinse-cu-evanghelia/

În 7 Decembrie 2021, în orașul unde locuiesc Pema* și Naama*, a venit marele preot al religiei locale și timp de câteva săptămâni a predicat intens. Perioada aceasta, pentru Perma* și Naama* a fost una foarte provocatoare, deoarece mereu au fost „rugate” (notă: de înțeles forțate) să meargă să asculte aceste predici. Mulțumim Domnului pentru biruința care le-a dat-o în această această situație.

Naama* a terminat anul doi de facultate și ar trebui să înceapă perioada de practică, însă socrii nu vor să o lase să meargă, deoarece ei fac presiune asupra ei să renunțe la școală și să aibă copii. Pema* i-a găsit o organizație unde ar putea să facă această practică, aproape de unde lucrează ea și își doresc foarte mult ca Naama* să poată să facă asta. Acest lucru ar fi și o oportunitate de a mai ieși din casă („din închisoare”, după cum zice Pema*) și de a se simți și ea studentă.

Pema* a aplicat pentru un internship la ONU (Organizația Națiunilor Unite), iar în urma interviului a fost acceptată în cadrul UNICEF (Fondul Națiunilor Unite pentru Copii). Aceasta a fost opțiunea ei, de a lucra cu copiii vulnerabili. Visul ei este să ajute copiii din medii vulnerabile, să aibă un trai mai bun. Până acum nu a avut ocazia de a lucra specific în direcția aceasta, deși a făcut pași concreți în această direcție (ea a terminat facultatea de asistență socială). Este foarte recunoscătoare Domnului, pentru minunea care a făcut-o în această direcție, deoarece dintr-un număr de 1000 de tineri care au aplicat, ea a fost acceptată să lucreze în cadrul UNICEF și a început munca, fiind nevoită să se mute într-un alt oraș.

Împreună cu Pema* și Naama*, am decis ca în fiecare zi de vineri să avem, un timp mai specific de rugăciune pentru grupul lor etnic. Cei care doriți să vă alăturați, vă încurajăm să o faceți!

Înțelegem că această slujire de mijlocire este cu bătaie lungă, pe mult timp, și că de multe ori va trebui să ne rugăm fără să vedem rezultatele prea repede și prea evidente, dar cu siguranță că Dumnezeu, care este credincios, ascultă și lucrează atunci când copiii Lui se învoiesc să ceară un lucru după voia Lui.

Motive de rugăciune:

  • Domnul să dăruiască lui Pema* și Naama* inimi gata să ierte și să iubească pe cei care le prigonesc.
  • Domnul să le păzească de legăturile Satanei, să le dăruiască călăuzire în fiecare zi și să le ajute să facă față cu bine tuturor presiunilor.
  • Mulțumim Domnului pentru trecerea pe care i-a dat-o Peemei* la obținerea acestui post de muncă și continuăm să mijlocim pentru Naama* de la care nu avem vești de multă vreme și singura speranță pe care o avem e că se află în Mâna bună a Domnului.
  • Domnul să dăruiască orice piedică la o parte și să o ajute pe Naama* să poată începe practica.
  • Să ne rugăm și pentru sănătatea lor fizică. Amândouă au istoric de pneumonie și TBC. Pema* a avut o infecție gravă la plămâni și timp de 1 an a luat tratament cu antibiotice, care i-au afectat imunitatea și starea de sănătate. Să ne rugăm ca Dumnezeu să lase vindecare deplină!
  • Dumnezeu să aducă schimbare în familia lărgită a acestor două fete, ca și aceștia să-l cunoască pe Hristos ca Domn și Mântuitor al vieților lor.
  • De asemenea, ne rugăm pentru grupul etnic din care fac parte. Dumnezeu să le deschidă uși pentru vestirea Evangheliei, să vorbească celor din poporul lor și să mântuiască cât mai mulți dintre ei.